Το σιτάρι ( Triticum spp.) είναι ένα κόκκος δημητριακών που καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν έξι ταξινομήσεις σιτάριού: 1) σκληρό κόκκινο χειμερινό, 2) σκληρό κόκκινο άνοιξη, 3) μαλακό κόκκινο χειμώνα, 4) σκληρό (hard), 5) Hard λευκό, 6) λευκό μαλακό σιτάρι. Τα σκληρά σιτάρια έχουν την πλέον ποσότητα γλουτένης και χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ψωμιού και αλευριού για όλες τις χρήσεις. Το σιτάρι φυτεύεται σε περιορισμένο βαθμό ως χορτονομή για τα ζώα, αν και το καλαμάκι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ζωοτροφή. Το άχυρο του μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δομικό υλικό για στέγες.